Banner
БЕЗПЛАТЕН ОКАЧЕН ТАВАН с луни при всеки основен ремонт на баня.
София
0888 80 17 16
Строителни ремонти София - ЕТ ``Георги Сечков``

Ремонт на баня

Rated 4.9 of 5

5-Star рейтинг от нашите клиенти за ремонт на баня

Основен ремонт на бани и тоалетни София

Оферта за ремонт на баня
Добре е да знаем!

Ремонт на баня – видове

Основен ремонт на баня се разделя в две основни категории – ремонт в панелен апартамент, стара кооперация или довършителни работи в ново строителство.

Ремонт на баня в старо жилище
Този ремонт на баня излиза по – скъпо, защото:
трябва да се къртят старите плочки;
трябва да се сменя водопровода;
трябва да се изправят стените след къртенето;
Довършване на баня в нов строеж
При прави стени:
лепене на плочки по стени и под;
монтаж на мивка;
душ;
тоалетна ;
други аксесоари;
Оферта за баня

Основен ремонт – стъпка по стъпка

Преди да ви посетим за оглед и оферта е добре да отметнете точките от този списък. Така офертат ни ще бъде точна, а процесът по започване на ремонта по-бърз. Обърнете внимания на това, което искате да промените в банята си – местоположението на мивката, душа, тоалетната.; ще подменяте ли ВиК; какъв таван желаете да има и с какво осветление; какви ще са стените и размера на плочките.

оглед и взимане на точни размери за изготвяне на оферта;
обсъждане на желаните промени по банята в детайл;
къртене на плочките по стените и пода, демонтаж на старите мивка, толаетна и душ;
подмяна на БуК по стените и пода, вертикални тръби;
запазване или премстване на местоположението;
определяне на броя сифони;
определяне на броя сифони - един или два, линеен или обикновен;
скриване на тръби и парно;
изправяне на стени след къртенето;
гипсокартон или мазилка;
таван - окачен от картон с луни, Хънтър или обикновена шпакловка;
големината и видовете плочки по стените и пода, монтажа на санитарията и аксесоарите;
Оферта за баня

Какво е добре да обмислим преди основният ремонт

3D проектиране
Ако банята ви е малка, но в съседство разполагате с килер или вграден гардероб, бихте могли да помислите дали да не го присъедините, за да увеличите пространството в банята. Най-важното на етап проектиране е да разположите по най-удобен начин отделните елементи.
Душ зона
Много практично ще е ако обособите душ зона с параван или стъклена преграда – по този начин ще отделите останалата част от банята, ще я предпазите от влага, а и винаги ще може да я ползвате докато половинката ви е окупирала душа.
Разчистване
Разбира се трябва да изкъртите всичко до тухла и плоча. Съседите ви няма да са доволни, така че гледайте да го направите бързо и безболезнено.
Смяна на тръби
Старите тръби обикновено са доста ръждясали и лесно се пукат. Затова е добре да ги подмените с нови и да си спестите бъдещи ремонти. Не бихте искали да къртите новите си плочки няколко месеца след като сте се сдобили с тях, нали?
Сухо строителство
Тази част от ремонта прикрива тръбите, структурите за вграждане и всички останали неща, които биха загрозили визията на новата ви баня. Задължително е използването на влагоустойчив гипсокартон, стъклофибърна мрежа и водоотблъскваща фугираща смес.
Хидроизолиране
Във всички ъгли на банята трябва да се положи хидроизолационна лента, която отблъсква водата, след което върху стените се нанася хидроизолационен разтвор.
Лепене на плочки
Тук много важен е изборът на лепило. Трябва да го съобразите с вида на плочката: гранитогрес, теракот или фаянс, както и с нейния размер – големите размери изискват по-специални лепила. Не подценявайте фугирането – освен естетическата си функция, добрите фугиращи смеси ще защитят плочките от проникване на влага под тях. При покупката на фугираща смес обърнете внимание на нейната еластичност, издръжливост и устойчивост на бактерии и замърсяване. Ние препоръчваме да използвате качествените фугиращи смеси на Ceresit.
Вентилация
Въпреки, че няма пряко отношение към дизайна на банята, добрата вентилация е от съществено значение за вашия комфорт, както и за добрата поддръжка на помещението. Добре работещата вентилационна система ще ви спести проблемите с влагата и мухъла. Тук основното правило е, че колкото по-голям е отворът за вентилацията, толкова по-голям ще е дебитът на вентилатора и съответно ще изсушава по-бързо банята.
Монтаж на санитарен фаянс и смесители.
Изборът на санитария трябва да е съобразен с размера на помещението, особено при малките бани където е наложително използването на компактно оборудване.
Поставяне на бойлер
Дори да сте от късметлиите с постоянна топла вода е добре да разполагате с бойлер в случай на авария или профилактика. Ако не сте сигурни какъв тип да изберете подсказваме, че вертикалните бойлери със серпентина са доста по-ефективни от другите.

Днес все повече хора избират вграден моноблок и душ. Основните им предимства са изчистеният дизайн и лесното почистване. Всичко което не ви трябва остава скрито зад стените от гипсокартон, а почистването става точно с едно движение, без досадните скрити и труднодостъпни местенца. Ако имате голяма баня можем да предложим решение с хидромасажни вани или душ кабини, сауни, парни бани и т.н.

ОФЕРТА за основен ремонт
Портфолио с ремонти на бани тоалетни бани с тоалетни
Последвайте ни в социалните мрежи: Facebook Google Instagram YouTube