Banner
БЕЗПЛАТЕН ОКАЧЕН ТАВАН с луни при всеки основен ремонт на баня.
София
0888 80 17 16

Основен ремонт на баня с тоалетна

Основен ремонт на баня с тоалетна

Този основен ремонт на баня с тоалетна бе част от по-голям основен ремонт на апартамент. Цялата работа в банята обхвана всички основни моменти при цялостното обновяване.

При този основен ремонт извършихме:

  • изкъртиха се старите плочки и мазилката под тях;
  • подмени  се старото ВИК с ново, подмени се изцяло в стените и в подовете;
  • направи се окачена тоалетна;
  • душ зона;
  • плочки тип рибена кост по пода;
  • инсталира се нова мивка;
  • нов параван за душ зоната;
Image

Искате ли основен ремонт на баня с тоалетна?

Основният ремонт на баня се планира ступка по стъпка. Ако не сте решили или обмислили всичко по работата, свържете сес нас и ще Ви помогнем с информация и точна оферта за ремонта на вашата баня.

Какво е добре да обмислим преди ремонта на банята

3D проектиране
Ако банята ви е малка, но в съседство разполагате с килер или вграден гардероб, бихте могли да помислите дали да не го присъедините, за да увеличите пространството в банята. Най-важното на етап проектиране е да разположите по най-удобен начин отделните елементи.
Душ зона
Много практично ще е ако обособите душ зона с параван или стъклена преграда – по този начин ще отделите останалата част от банята, ще я предпазите от влага, а и винаги ще може да я ползвате докато половинката ви е окупирала душа.
Разчистване
Разбира се трябва да изкъртите всичко до тухла и плоча. Съседите ви няма да са доволни, така че гледайте да го направите бързо и безболезнено.
Смяна на тръби
Старите тръби обикновено са доста ръждясали и лесно се пукат. Затова е добре да ги подмените с нови и да си спестите бъдещи ремонти. Не бихте искали да къртите новите си плочки няколко месеца след като сте се сдобили с тях, нали?
Сухо строителство
Тази част от ремонта прикрива тръбите, структурите за вграждане и всички останали неща, които биха загрозили визията на новата ви баня. Задължително е използването на влагоустойчив гипсокартон, стъклофибърна мрежа и водоотблъскваща фугираща смес.
Хидроизолиране
Във всички ъгли на банята трябва да се положи хидроизолационна лента, която отблъсква водата, след което върху стените се нанася хидроизолационен разтвор.
Лепене на плочки
Тук много важен е изборът на лепило. Трябва да го съобразите с вида на плочката: гранитогрес, теракот или фаянс, както и с нейния размер – големите размери изискват по-специални лепила. Не подценявайте фугирането – освен естетическата си функция, добрите фугиращи смеси ще защитят плочките от проникване на влага под тях. При покупката на фугираща смес обърнете внимание на нейната еластичност, издръжливост и устойчивост на бактерии и замърсяване. Ние препоръчваме да използвате качествените фугиращи смеси на Ceresit.
Вентилация
Въпреки, че няма пряко отношение към дизайна на банята, добрата вентилация е от съществено значение за вашия комфорт, както и за добрата поддръжка на помещението. Добре работещата вентилационна система ще ви спести проблемите с влагата и мухъла. Тук основното правило е, че колкото по-голям е отворът за вентилацията, толкова по-голям ще е дебитът на вентилатора и съответно ще изсушава по-бързо банята.
Монтаж на санитарен фаянс и смесители.
Изборът на санитария трябва да е съобразен с размера на помещението, особено при малките бани където е наложително използването на компактно оборудване.
Поставяне на бойлер
Дори да сте от късметлиите с постоянна топла вода е добре да разполагате с бойлер в случай на авария или профилактика. Ако не сте сигурни какъв тип да изберете подсказваме, че вертикалните бойлери със серпентина са доста по-ефективни от другите.

Днес все повече хора избират вграден моноблок и душ. Основните им предимства са изчистеният дизайн и лесното почистване. Всичко което не ви трябва остава скрито зад стените от гипсокартон, а почистването става точно с едно движение, без досадните скрити и труднодостъпни местенца. Ако имате голяма баня можем да предложим решение с хидромасажни вани или душ кабини, сауни, парни бани и т.н.

ОФЕРТА за ремонт на баня
Разгледайте още ремонтирани основно бани и тоалетни в нашата галерия
Последвайте ни в социалните мрежи: Facebook Google Instagram YouTube